donderdag 16 september 2010

Back in Hamilton

Ha allemaal! Blog weer even in gebruik, ben sinds eergister weer terug in Hamilton na een ontzettend gave reis ‘out East’! Zes provincies doorgecrossed met Tim en 6343 km gereden in ons rode Versa’tje, er was wat lak af na het omverrijden van een waterpaal maar dat was gelukkig geen probleem bij het inleveren. Iedere provincie is weer totaal verschillend, maar de mensen zijn overal zo vriendelijk. Newfoundland was denk ik de grootste belevenis. Groot wijds, fjorden, lots of moose, bos, toendra en leegte. We zijn naast het autorijden ook nog wel de auto uitgegaan hoor! Veel gelopen (voornamelijk in Gros Morne national park ruim 40 km totdat m’n voeten echt niet meer wilden) en de mooiste lunch & diner plekken gevonden die je je maar kan bedenken. We hadden in Moncton bij de Walmart en de Canadian Tire pannen en een gasbrander gekocht (zelfs pannen mag je namelijk niet meer meenemen in het vliegtuig; er kan namelijk nog olie in zitten..?). We begonnen de reis in PEI, Prince Edward Island, Michele (m’n huisgenootje uit Hamilton) haar tante had daar een cottage waar we een paar dagen mochten verblijven. Erg gaaf, PEI staat bekend om zijn rode aarde en Anne of Green Gables (ofwel Anne van het Groene Huis). Daar had ik nog nooit van gehoord maar het schijnt een grote klassieker te zijn en de musical is de langst draaiende te wereld. Daar zijn we dus maar heen geweest! Heb ook het boek gekocht, maar zit nog steeds op bladzijde 1.. nog geen ‘tijd’ gehad!
Een andere bijzondere plek was Meat Cove, we hebben letterlijk op een halve meter van de klif gestaan met de tent, de walvissen kon je zo vanuit je tentje zien, ze komen iedere dag minimaal een keer lang behalve toen wij er waren. We hebben daar een schitterende tocht gemaakt 16km langs het strand en door het bos, alhoewel ik toch niet dit euforische gevoel had toen we het pad niet meer konden vinden en een half uur door bos de verkeerde ‘moose paadjes’ hebben gevolgd met als gevolg opengeschramde benen. Op de laatste dag op de Maritimes hebben we de Tidal Bore gezien, spectaculair! De vloed komt met een golf de rivier binnen en stroomt binnen no time helemaal vol. Hier heb je het grootste getijdenverschil ter wereld, 16 meter tussen eb en vloed!
Via Quebec city en Montreal zijn we weer terug gegaan naar Ontario. Tim is in Toronto gebleven en ik ben dus nu weer een soort van thuis! Gister meteen weer lekker aan het werk geweest op Chedoke. De hele clinic is wel verhuist dus de studenten hebben het rijk allen! Nog wat aanpassingen aan m’n artikel maken, wat data heranalyseren en de poster afmaken die ik volgende week in Niagara-on-the-lake ga presenteren. Verder nog allemaal leuke dingen voor de boeg en nog even genieten van het mooie weer hier! Tot snel! (Ik had nog veel meer foto's upgeload geen idee waar ze zijn, geloof dat ik aan m'n limiet zit).


Charlottetown PEI


Meat Cove, zie je onze tent?!!!

Rode aarde op PEI

Niet bewerkt! het zijn echt allemaal andere aalscholvers!


Taylor's Head, Nova Scotia, schitterend strand!

Peggy's Cove, Nova Scotia, de dag na Earl

Cape Breton National Park

Diner time @ Twillingate

MOOSE!

We gingen even een brievenbus zoeken, kwamen we opeens in Neil's Harbour uit, anders hadden we nooit geweten dat deze schitternde plek bestond!

Gros Morne top

Moosje op het strand! (de zee zit hier denkbaar rechts van de foto)

De vikingtrail op Newfoundland

Hopewell Rocks, New Brunswick

Zomaar onderweg! Wat een plaatje

Geloof het op niet 55.000 gannets op een steen. Stinken en een herrie maar wat cool!

14 uur op de boot

Geen opmerkingen: